Recuperarea Debitelor și asistență în procedura Executării Silite

Una dintre problemele cele mai des intalnite in cadrul firmelor din Romania este neincasarea de la debitori a facturilor emise. Recuperarea debitelor este un procedeu foarte greu, care necesita timp, pricepere, resurse financiare si poate sa puna in pericol relatiile de afaceri existente intre parteneri. Cabinet de avocatura P.R. ofera o solutie adecvata de a economisi atat timp cat si bani, mai mult, contribuim la flexibilizarea si optimizarea procesului de colectare, precum si la eficientizarea modului de colectare al creantelor, protejand atat interesele clientului nostru cat si relatia comerciala existenta intre parti. Astfel clientii nostri au o siguranta mai mare cu privire la recuperare debite, mai mult se pot concentra mai bine asupra activitatii zilnice si asupra dezvoltarii afacerii. Serviciile juridice oferite de cabinet de avocatura P.R. ni domeniul recuperarii debitelor si asistentei in procedura executarii silite includ:

Pentru inceput Cabinet de avocatura P.R. va efectua demersurile necesare in vederea identificarii situatiei juridice reale a debitorului. Va verifica existenta altor incercari de executare silita simultana asupra debitorului, cat si eventuala deschidere a procedurii insolventei pe baza Legii 85/2006 impotriva debitorului. In continuare vom urmari:

- Daca incercarile de recuperare a debitelor pe cale amiabila esuaza:

- Solutionarea pe cale amiabila. Convingerea noastra este ca pentru recuperarea cat mai rapida a sumelor pe care nu le-ati incasat prima data trebuie incercata calea amiabila. Primul pas este atat initierea unor negocieri, intalniri directe in functie de receptivitatea debitorului, cat si comunicare prin posta electronica, fax si telefonic.

- Solutionarea prin actiune in justitie. Solutionarea prin actiune in justitie se realizeaza pe calea Ordonantei nr. 5/2001 privind procedura de urgenta pentru somatia de plata, avand termene mai scurte decat procedura obisnuita.

- Recuperarea debitului in baza reglementarilor din Legea 85/2006 – "legea insolventei". In cazul in care creanta indeplineste conditiile legale prevazute de Legea 85/2006 si clientul opteaza pentru aceasta solutie de recuperare al debitului, reprezentam clientul in cadrul procedurii prevazute de legea insolventei, pentru a recupera debitul.

- Recuperarea debitului in baza reglementarilor Comunitare in domeniu. In cazul in care aveti o creanta fata de o societate comerciala din Uniunea Europeana sau din strainatate va asistam in recuperarea debitelor.

 

Recuperarea debitelor neachitate, deja scadente, comporta doua faze:

- obtinerea unui titlu executoriu (un inscris care, potrivit legii, poate fi pus in executare silita). Acest titlu este fie o conventie-angajament de plata, debitorul se angajeaza sa plateasca intr-un anumit termen, fie este o hotarare judecatoreasca pronuntata in urma unei actiuni intentate la instante impotriva debitorului

- executarea titlului. Dupa obtinerea hotararii judecatoresti definitive, urmeaza executarea voluntara ori silita a obligatiei. Executarea silita constituie ultima faza a procesului si reprezinta, o importanta garantie a infaptuirii justitiei, prin intermediul caruia creditorul realizeaza, cu ajutorul constrangerii de stat, drepturile patrimoniale. Asistam clientul pe toate durata executarii silite a titlului, pana la incasarea integrala a creantei.

Serviciile specifice oferite sunt:

- recuperare debite, colectare creante

- asistenta in executare silita

- servicii juridice specifice domeniului de recuperare debite